Σκόπια: Αμερικανική άσκηση με «Black Hawk» στο Κρίβολακ



Μάρτιος 4, 2019. 19:39

Σκόπια.

Στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο Κρίβολακ, άρχισαν σήμερα ασκήσεις για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μήνα και θα δοκιμασθούν διάφορα είδη όπλων, όπως ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείo.



Κατά την πρώτη εβδομάδα οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν  στη στόχευση  από αέρος με ελικόπτερα UH-60 ή το δημοφιλές «Black Hawk».


Κατά το υπόλοιπο της περιόδου, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν βολές  με τη χρήση διάφορων τύπων όπλων πεζικού και στις 13 Μαρτίου προβλέπονται δραστηριότητες που θα τις παρακολουθήσουν υψηλοί επισκέπτες.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η εναέρια στόχευση διεξάγεται από τα μέλη του αμερικανικού στρατού μετά την πιστοποίηση του κέντρου ‘Κρίβολακ’  από την 7η Διοίκηση Εκπαίδευσης  Χερσαίων Σωμάτων των ΗΠΑ, σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης της εμβέλειας και των μονάδων αεροπορικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.


Με την εκπλήρωση αυτής της άσκησης, προωθούνται οι δυνατότητες του Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Κρίβολακ για την προώθηση διάφορων τύπων δραστηριοτήτων άσκησης από τους στρατούς των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.


pressingtv.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr