Οι Σλάβοι των Σκοπίων στον Καναδά διαδήλωσαν κατά του νέου ονόματος



Μάρτιος 5, 2019. 19:49

Η κοινότητα των Σλάβων του Καναδά διαδήλωσε κατά του νέου ονόματος της πΓΔΜ, όπως αναφέρει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, MakFax.


«Το κράτος δικαίου, οι δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός της βούλησης του λαού» είναι αξίες κάτω από τις οποίες οι δυτικές χώρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, καθοδηγούνται, αλλά παραβιάζουν βάναυσα αυτές τις αξίες με τη διαδικασία που επέβαλαν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας προκειμένου να αλλάξουν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία της Μακεδονίας και όλων των Μακεδόνων στον κόσμο.


Αυτό ισχύει και για τα τμήματα της Μακεδονίας όταν κατακερματίστηκε το 1913 και χωρίστηκε  μεταξύ της Σερβίας/Γιουγκοσλαβίας (τώρα ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας), Βουλγαρίας, Ελλάδας και αργότερα Αλβανίας.


Οι Μακεδόνες δεν θα ανεχθούν τη διαγραφή μιας ολόκληρης εθνικής ομάδας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες των καταπιεστών μας και να επιτύχουν τους στόχους του δυτικού ιμπεριαλισμού.


Κανένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να το ανέχεται αυτό», αναφέρει η Κοινότητα των Σλάβων του Καναδά.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κοινότητα των Σλάβων στον Καναδά καταδικάζει «κάθε χρήση της παράνομης και αναγκαστικής ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας και της ρατσιστικής έκφρασης «Βόρειο Μακεδόνες, όταν οι κάτοικοι ζουν στη Μακεδονία στη γη των Μακεδόνων, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Και κατά της σημαίας


«Καταδικάζουμε τη χρήση της σημερινής σημαίας  με τις οκτώ ακτίνες, που δημιουργήθηκε για να ευχαριστήσει τον μεγαλύτερο καταπιεστή μας, την Ελλάδα.


Αυτή η σημαία θα βγει από όλες τις ‘μακεδονικές’ εκκλησίες, κτήρια και κάθε τι ‘μακεδονικό’ στον Καναδά. 


Καταδικάζουμε, επίσης, κάθε προσπάθεια για την αλλαγή του ονόματος της ‘Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας’ καθώς γίνεται προσπάθεια να σβηστεί η λέξη «Μακεδονική» και να αντικατασταθεί με τη «Αρχιεπισκοπή Οχρίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της σλαβικής κοινότητας του Καναδά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr