Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Ακαδημαϊκός Σκοπίων: Μεγάλη προδοσία η δήλωση ότι η διάλεκτος στη Νότια Μακεδονία δεν ανήκει στη μακεδονική γλώσσαΜάρτιος 14, 2019. 20:08


Ο ακαδημαϊκός των Σκοπίων, Ιλία Τσασούλε έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι είναι μεγάλη προδοσία  οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η διάλεκτος των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα δεν ανήκει στη λεγόμενη μακεδονική γλώσσα.


«Η δήλωση ότι οι ομιλίες στη Νότια Μακεδονία δεν ανήκουν στο μακεδονικό διασύστημα είναι μια μεγάλη προδοσία. Αναφέρουμε για παράδειγμα, οι ομιλίες (μεταξύ των Σλαβόφωνων) στο Μοναστήρι και στη Φλώρινα  είναι τόσο στενά συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν μια υποομάδα διαλέκτου.

 Οι μακεδονικές ομιλίες της νότιας Μακεδονίας βρίσκονται σε μια συνέχεια. Έχει εκφραστεί με σαφήνεια από την επιστήμη. Μεγάλη ντροπή, ασυγχώρητη, κατακριτέα προδοσία. Είμαι θυμωμένος», γράφει ο ακαδημαϊκός Τσασούλε στο Facebook σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Νίκολα Ντιμίτροφ και του εκπροσώπου Μίλε Μποσνιάκοφσκι, οι οποίοι είπαν ότι η γλώσσα που μιλούν οι (Σλαβο) μακεδόνες στο τμήμα του Αιγαίου της Μακεδονίας  δεν είναι μακεδονική, όπως σημειώνει  το δημοσίευμα των Σκοπίων.
 


денешен весник


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr