Ρίκερ: Το Κοσσυφοπέδιο κινδυνεύει τα πάντα αν δεν διαπραγματευθεί!



Μάρτιος 4, 2019. 18:47

Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι οι σχέσεις Αμερικής – Κοσσυφοπεδίου έχουν παραβιαστεί και ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου είναι υπεύθυνη για την υπέρμετρη δασμολόγηση των σερβικών και βοσνιακών προϊόντων.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πρίστινα διακινδυνεύει σοβαρά το μέλλον της όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και οπουδήποτε αλλού, εκτός εάν αποκατασταθούν άνευ όρων οι διαπραγματεύσεις με τη Σερβία.


Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Φίλιπ Ρίκερ δηλώνοντας ότι κατανοεί την απογοήτευση των Κοσοβάρων σε σχέση με τη Σερβία, αλλά δεν κατανοεί την μη απόσυρση της δασμολόγησης από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, όταν αυτό το πράγμα απαιτείται από την Αμερική, είπε ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.


«Στους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, λέμε ότι καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή σας και κατανοούμε την επιθυμία σας να ελέγχεται το μέλλον σας και να προωθείτε την ένταξή σας στο διεθνές σύστημα. Δεν υπάρχει συζήτηση για την υποστήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει σημαντικό κεφάλαιο για την επιτυχία του Κοσσυφοπεδίου, ως ανεξάρτητου, πολυεθνικού και κυρίαρχου κράτους. Στεκόμαστε συνεχώς πίσω σας! Έχουμε παρουσιάσει αρκετές φορές σημαντικά αιτήματα και αυτή είναι μία από αυτές τις στιγμές», δήλωσε ο Ρίκερ στα Σκόπια.


Ο Φίλιπ Ρίκερ είναι στα Σκόπια και συμμετέχει στο διήμερο συνέδριο ογια την ασφάλεια των περιφερειακών σχέσεων και της οικονομικής ανάπτυξης «Balkan 360».


Μετά από δύο εβδομάδες θα αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Όπως τόνισε οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ έχουν παραβιασθεί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι το επόμενο event και μια νέα ευκαιρία για να ξεπερασθούν οι διαφορές «που κρατούν σε ομηρία όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά και το σύνολο της περιοχής».
Ο Αμερικανός διπλωμάτης σημείωσε ότι εάν μια τέτοια κίνηση φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε ο κίνδυνος θα είναι πολύ μεγάλος, κυρίως για το Κόσοβο.
tv21.tv, kurir.mk,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr