Σκόπια: Στην επερχόμενη απογραφή θα εγγραφούν και οι μετανάστες



Μάρτιος 26, 2019. 21:22

Σκόπια.

Στην επερχόμενη απογραφή του πληθυσμού, οι ομογενείς της Διασποράς θα μπορούν να εγγραφούν μόνο με δήλωση των μελών της οικογένειά τους.



Παρουσιάζοντας τον αναγνωριστικό αριθμό τους, θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.


Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουγιάρ Οσμάνι ο οποίος τόνισε ότι αυτός είναι ο απαραίτητος συμβιβασμός, αφού προηγούμενα είχε ανακοινωθεί ότι η απογραφή θα έχει μια στήλη για την εθνικότητα των απογραφομένων.


Με τον τρόπο αυτό αναμένεται  να λυθεί το ζήτημα που μπλοκάρει τη διαδικασία- για το πώς θα εγγραφούν οι  ομογενείς της διασποράς.


Όσον αφορά τον νόμο περί απογραφής, ο Οσμάνι ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εναρμονίσει τις βασικές αρχές. Πρόσθεσε ότι πρέπει να εναρμονισθούν ορισμένες τεχνικές  λεπτομέρειες,  και κατόπιν ο νόμος θα διαβιβασθεί στο κοινοβούλιο για έγκριση.


Η απογραφή θα διεξαχθεί από την 1η Απριλίου έως την 21η Απριλίου 2020.
Η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2002 και ακολούθησαν πολλές συζητήσεις σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας από εθνική άποψη.


sitel.com.mk



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr