Σκόπια: Και ο ‘βασιλιάς του Κρασιού’ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη



Μάρτιος 29, 2019. 20:01

Σκόπια.

Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε ομαλά μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και των τοπικών επιχειρηματιών, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ετοιμάζεται για μια επίσκεψη στη «Μακεδονία» αλλά και για τις τοπικές εκλογές και για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα που του έκαναν σοβαρά σχόλια και του παρουσίασαν  προβλήματα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη χρησιμοποίηση του ονόματος «Μακεδονία» στα προϊόντα.


Οι πολίτες πρώτα υποδέχθηκαν τον Τσίπρα ως «προδότη» και στη συνέχεια έλαβε μια «κόκκινη κάρτα» από τον Μιχάλη Ζορπίδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.


Ο Ζορπίδης είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν θα πάει μαζί του στα Σκόπια  «μέχρις ότου η χώρα χρησιμοποιεί ένα όνομα που δεν της ανήκει».


 Παρά το μήνυμα αυτό, ο Τσίπρας απευθύνθηκε σε 40 επιχειρηματίες και τους κάλεσε να επενδύσουν στη γειτονική χώρα.


«Τα τείχη έπεσαν», ανέφερε ο Τσίπρας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βόρεια Ελλάδα θα μπορέσει να αλλάξει σελίδα και να βελτιώσει την οικονομία της.


Αλλά, δεν ήταν μόνο ο Ζορπίδης οργισμένος με τον Τσίπρα, δέχθηκε, επίσης, ηχηρή κριτική από τον ‘βασιλιά του κρασιού’ στη Βόρεια Ελλάδα, τον Ευάγγελο Γεροβασιλείου.



Είπε ότι ήταν συγκλονισμένος από αυτό που είδε στη Διεθνή Έκθεση Οίνου στη Γερμανία, όπου τα οινοποιεία  από τα Σκόπια τα παρουσίαζαν ως «κρασί από τη Μακεδονία» και έφεραν την ετικέτα «μακεδονικός ερυθρός».


Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Υπήρχαν φιάλες κρασιού με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ερμή.


«Αυτοί οι άνθρωποι κύριε πρωθυπουργέ, απαιτούν προσοχή. Το κρασί μπαίνει στο σπίτι, σερβίρεται στα εστιατόρια σε χιλιάδες ανθρώπους, δεν είναι άγνωστο προϊόν. 

Ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά σύμβολα και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο», δήλωσε ο Γεροβασιλείου, σύμφωνα με το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα που επικαλείται την ‘Εστία’.


Ο Γεροβασιλείου του έδειξε σχετικές φωτογραφίες που είχε τραβήξει από την έκθεση.


Τότε ο Τσίπρας είπε: ‘Φέρτε τα εδώ. Τα θέλω. Είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά θα μας βοηθήσουν. Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα’.


pressingtv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr