Τουρκικά πολεμικά πλοία ελλιμενίστηκαν στην Οδησσό



Μάρτιος 6, 2019. 21:40

 Οδησσός- Ουκρανία.


Τουρκικά πολεμικά πλοία την Τετάρτη ελλιμενίστηκαν  στην Οδησσό στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Γαλάζια πατρίδα 2019» στις θάλασσες που γειτνιάζουν με την Τουρκία. 


Τα πλοία είχαν αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ, όπου παρέμειναν επί τριήμερο.
Η φρεγάτα TCG Barbaros και η κορβέτα TCG Marti έδεσαν στο ουκρανικό λιμάνι και αναμένεται να ανοίξουν για να δεχθούν δημόσιες επισκέψεις σε επιλεγμένες ώρες.


Η ναυτική άσκηση άρχισε την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή 103 πλοίων, στη Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για να δοκιμασθεί η πολεμική ικανότητα του τουρκικού ναυτικού.


Η άσκηση, η οποία πρόκειται να τελειώσει την Παρασκευή, στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου της Τουρκίας.


Στη διάρκεια της άσκησης, το τουρκικό ναυτικό επισκέπτεται 33 τουρκικά λιμάνια και επτά ξένα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Οι επισκέψεις γίνονται για να συμβάλλουν στη φιλία και την ειρήνη.


Οι 40 αυτές επισκέψεις είναι οι πρώτες στην τουρκική ναυτική ιστορία.


Η Τουρκία ανέφερε στην Ελλάδα τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των ασκήσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 13 φρεγάτες, έξι κορβέτες, 16 σκάφη και επτά υποβρύχια, επτά καταδιωκτικά, 14 περιπολικά σκάφη καθώς και άλλα πλοία του ναυτικού.


Η άσκηση που συντονίστηκε από τη διοίκηση του Ναυτικού Πολέμου, σχεδιάστηκε έξι μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr