Αλβανία: «Ρωσικές παρεμβάσεις» βλέπει ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών



Μάρτιος 12, 2019. 18:40

Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας, Χελιντόν Μπέντο ανέφερε σήμερα στην ετήσια έκθεσή του που αναγνώσθηκε ενώπιον των βουλευτών για τον κίνδυνο ρωσικών επεμβάσεων στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι αυτές έχουν αυξηθεί πρόσφατα, όπως γράφει η αλβανική Lapsi .


 Το δημοσίευμα επικαλείται σχετική αναφορά της αλβανικής φιλοκυβερνητικής τηλεόρασης ‘Top Channel’.


Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι οι ταραχές στη χώρα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, υποστηρίζονται και από ‘ρωσικές επιρροές’.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πιθανόν ο Χελιντόν Μπέντο να ασκεί ‘υπηρεσία προς την κυβέρνηση’, δηλαδή για τη στήριξή της, στις θυελλώδεις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης  καθώς και ενόψει της επόμενης διαμαρτυρίας του Δημοκρατικού Κόμματος στις 16 Μαρτίου.


Σχετική μνεία εξάλλου κάνει και το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα από την «Koha» της Πρίστινα.


«Ο Μπέντο αναφέρθηκε σε ρωσικές παρεμβάσεις στο αλβανικό κοινοβούλιο, αλλά δεν διευκρίνισε εάν η Μόσχα έφθασε σε υψηλές αλβανικές πολιτικές δομές στην προσπάθειά της αυτή», σημειώνει το σερβικό πρακτορείο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr