Κωστάντζα: Εορτάστηκε η ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους



Μάρτιος 25, 2019. 19:04

 Κωστάντζα-Ρουμανία.

Η μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Οίκου των Συνδικάτων, γέμισε το βράδυ το Σαββάτου με την ευκαιρία της εκδήλωσης της ελληνικής κοινότητας Ελπίς της Κωστάντζα  με την εκδήλωση που σηματοδότησε την Ημέρα την Ελλάδας.



Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί αξιωματούχοι της Κωστάντζας, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, Ντεσεμπάλ Φαγκαντάου, καθώς δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων.


Η εκδήλωση άρχισε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Ρουμανίας και μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Κωστάντζας Τραιάν Αντόν Αντωνιάδης.



Ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα είμαστε Ρουμάνοι  και μετά Έλληνες, νοιώθουμε τα ίδια συναισθήματα υπερηφάνειας με τον εθνικό ύμνο της Ρουμανίας  και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας. 

Έχουμε δύο εθνικές εορτές: την 1η Δεκεμβρίου και την 25η Μαρτίου που τις τιμούμε και τις γιορτάζουμε γιατί ζούμε εδώ στη Ρουμανία και αισθανόμαστε ότι είμαστε δεσμευμένοι όλοι  σε αυτές με τη ψυχή μας! 

Μαζί δημιουργήσαμε πολλά, θα δημιουργήσουμε πιθανόν και άλλα. Χαιρόμαστε που η ελληνική κοινότητα Κωστάντζας έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. 

Είναι θετικό και ευεργετικό επίτευγμα να μιλάνε όλοι για την ελληνική κοινότητα της Κωστάντζας με χαμόγελο στα χείλη τους!», είπε ο Αντωνιάδης.


 Ελληνική Κοινότητα Ελπίς-Comunitatea elenă Elpis


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr