Σερβία: Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης μπήκαν στο κτίριο της Ραδιοτηλεόρασης



Φωτό από το rtg.rs


Μάρτιος 17, 2019. 18:42

Οι «διαδηλωτές του Σαββάτου» συνέχισαν χθες τις διαμαρτυρίες, που θεωρούνται οι χειρότερες των τελευταίων μηνών, καθώς αρκετοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης.


Δεκάδες διαδηλωτές με ορισμένους ηγέτες της αντιπολίτευσης,  ζήτησαν να δοθεί χώρος στη δημόσια τηλεόραση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το κτίριο εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Ωστόσο, επενέβη η αστυνομία, η οποία κατάφερε να τους βγάλει από το κτίριο, χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια.


Ο αρχηγός της αστυνομίας,  κατόπιν εντολών του υπουργού Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να τους κατευνάσει φώναξε από μικρόφωνο ότι «οι διαδηλώσεις επιτρέπονται, αλλά όχι να καταστραφεί η δημόσια περιουσία ή να προκληθεί δημόσιος φόβος».


«Το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί σε όσους διαπράττουν βία και καταστροφές στην  RTS. Καλώ όλους όσους έχουν μπει στο κτίριο να το εγκαταλείψουν ήσυχα. Το υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους της RTS.


Καλώ τη «Συμμαχία για τη Σερβία» να σταματήσει τη βία και όλους εκείνους που έχουν εισέλθει να εγκαταλείψουν το κτίριο της RTS», δήλωσε υπουργός Εσωτερικών Στεφάνοβιτς.


Οι διαδηλώσεις, όπως σημειώνουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης,  έχουν την ονομασία «Ένα στα πέντε εκατομμύρια», γίνονται στο Βελιγράδι κάθε Σάββατο από τις 8 Δεκεμβρίου και έχουν επεκταθεί σε αρκετές άλλες πόλεις, καθώς και στη Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου .

 Κύριο αίτημα  των διαδηλωτών είναι η αποχώρηση από την εξουσία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr