Σκόπια: Η υπουργός Άμυνας σε συναντήσεις στο Πεντάγωνο και Λευκό Οίκο



Μάρτιος 5, 2019. 21:37

Σκόπια.

Η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου, γερουσιαστές, βουλευτές και διπλωματάτες του ΝΑΤΟ.



Η Σεκερίνσκα, σύμφωνα  με το υπουργείο Άμυνας,  θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ με θέμα «Η οικοδόμηση ικανών και υπεύθυνων θεσμών για την ενίσχυση της συνεργασίας μας» μαζί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τα πολιτικά ζητήματα, Αλεχάντρο Αλβαργκονζάλεζ.


Θα συμμετάσχει, επίσης στη συζήτηση που διοργανώθηκε από το γερμανικό Ταμείο Think Tank Marshall με θέμα «ΝΑΤΟ και πέρα από αυτό» και θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Columbia για τη διεθνή ασφάλεια.

«Οι ΗΠΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ και ένας στρατηγικός εταίρος που υποστηρίζει με συνέπεια τη συμμετοχή της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Στις συναντήσεις η υπουργός θα μιλήσει για την ετοιμότητα της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως υπεύθυνος σύμμαχος και ια αναζητήσει υποστήριξη για την επικύρωση το συντομότερο δυνατόν το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr