Ταλάτ Τζαφέρι: Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών



Μάρτιος 15, 2019. 20:20

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη του Βασιλείου της Ισπανίας, Εμίλιο Λορέντζο Σέρα, η οποία εστιάστηκε στις τρέχουσες δραστηριότητες της Συνέλευσης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την εφαρμογή των δεσμεύσεων στο πλαίσιο της Συνθήκης των Πρεσπών, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου, ο πρέσβης Λορέντζο Σέρα συνεχάρη τον Τζαφέρι για την έγκριση των συνταγματικών τροποποιήσεων που άνοιξαν το δρόμο προς τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας,  ώστε να συνεχίσει τη διαδικασία της ένταξης στο ΝΑΤΟ.


«Ο πρόεδρος Τζαφέρι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Συνέλευσης και διαβεβαίωσε ότι το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει μέχρι το τέλος για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία με την Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Ισπανός πρέσβης επεσήμανε ότι το Βασίλειο της Ισπανίας έχει ισχυρές απόψεις για τη στήριξη της Δημοκρατίας  της Βόρειας Μακεδονίας σε  στρατηγικούς στόχους της,  ώστε να καταστεί πλήρες μέλος της κοινότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προβλεπόμενων συναντήσεων με τους πρέσβεις των χωρών που είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνουν σχετικά δημοσιεύματα των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr