Σκόπια: Ψευδείς οι ειδήσεις ότι η Ρωσία επιστρέφει φορτηγά λόγω αλλαγής του ονόματος του κράτους



Μάρτιος 17, 2019. 20:57

Ψευδείς είναι οι ειδήσεις ότι η Ρωσία επιστρέφει φορτηγά από τα Σκόπια  τα οποία μεταφέρουν εξαγώγιμα προϊόντα λόγω προβλημάτων με τις δηλώσεις  με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ένα μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ των Σκοπίων,  εδώ και αρκετές ημέρες, διαψεύσθηκαν τελικά από το υπουργείο Οικονομίας.


Τα δημοσιεύματα έλεγαν ότι λόγω της διαφωνίας της Ρωσίας στην αλλαγή του ονόματος του κράτους σε Βόρεια Μακεδονία, δεν έκανε δεκτά τα έγγραφα  που αναφέρονταν ως χώρα παραγωγής την ‘Βόρεια Μακεδονία’.


Σε ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με επιστροφές φορτηγών από τις συνοριακές υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ούτε ανακοίνωση των ρωσικών αρχών για μια τέτοια απόφαση.


Προσθέτει ότι απλά έγινε μια προτροπή προς τους  εξαγωγείς, ιδίως εκείνους που εξάγουν νωπά φρούτα και λαχανικά, να περιμένουν λίγες ημέρες έως ότου τα αρμόδια όργανα των δύο χωρών εναρμονίσουν τα έγγραφα (με το νέο όνομα) που απαιτούνται για την ομαλή ροή των προϊόντων.


1tv.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr