«Κόκκινο πανί» ο Έντι Ράμα για τους Αλβανοτσάμηδες- Άλλαξε τα διαβατήρια τους



Το δημοσίευμα παραθέτει το νέο διαβατήριο του 79χρονου Αλβανοτσάμη

Μάρτιος 10, 2019. 15:16

Είναι εξοργισμένοι οι Αλβανοτσάμηδες από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα,  από αλλαγές που επήλθαν στα διαβατήρια των Αλβανοτσάμηδων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.



Το δημοσίευμα παρουσιάζει το διαβατήριο ενός γέροντα 79 ετών που ενώ το παλαιότερο έγραφε ότι είχε γεννηθεί στο Βαρφάνι Τσαμουριά- Varfanj, Çamëri, το νέο διαβατήριο του γράφει Varfanj, ALB.


“Ανακύπτει ένα ερώτημα – γράφει το δημοσίευμα- που βρήκε ο συντάκτης το ανύπαρκτο Βαρφάνι στην Αλβανία;”


Μετά από έρευνα, συνεχίζει το κείμενο- αποδείχθηκε ότι δεν έγινε κάποιο τεχνικό λάθος, αλλά όλα τα διαβατήρια των ηλικιωμένων Αλβανοτσάμηδων που γεννήθηκαν πριν από το 1945 γράφουν ότι γεννήθηκαν στην Αλβανία.


«Ο δημιουργός αυτού του σκανδάλου έχει όνομα και είναι ο Έντι Ράμα. Είναι αυτός  ο άνθρωπος που ανάγκασε σε μετανάστευση περισσότερους από 400 χιλιάδες Αλβανούς – οι περισσότεροι νέοι- από  τη δική του κυβερνητική πολιτική, αυτός που επέτρεψε την εισβολή στη νότια Αλβανία των Ελλήνων να δημιουργήσουν νεκροταφεία με φανταστικούς στρατιώτες, με άδειους τάφους. Κάτω από την ‘εθνικιστική’ του πολιτική επιδιώκει να διαιρέσει το Κοσσυφοπέδιο και τώρα να διαγράψει την τσαμουριά από τα κρατικά έγγραφα και τα σχολικά βιβλία», γράφει το δημοσίευμα που προσθέτει ότι το χωριό Βαρφάνι στην ‘τσαμουριά’ είναι καταγεγραμμένο στον ΟΗΕ ως Παραπόταμος που ανήκει στην  Ελλάδα.

Το παλιό διαβατήριο που γράφει ότι γεννήθηκε στην 'τσαμουριά'

27.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr