Κοσσυφοπέδιο: Το ΝΑΤΟ ανάγκασε να γυρίσουν πίσω σερβικά θωρακισμένα οχήματα



Μάρτιος 15, 2019. 16:32

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συνδέσμου του Κοσσυφοπεδίου, Αντόν Κούνι, μίλησε για τις πρόσφατες απειλές της Σερβίας προς το Κοσσυφοπέδιο για πόλεμο ή οποιαδήποτε πιθανή επίθεση.


Ο Κούνι είπε ότι χθες είχαν ξεκινήσει μερικά σερβικά θωρακισμένα οχήματα προς το Κοσσυφοπέδιο, αλλά κατόπιν επέμβασης του ΝΑΤΟ, επέστρεψαν αμέσως.


Ο Κοσοβάρος βουλευτής είχε προσκληθεί στην ‘DPT’, όπου διευκρίνισε ότι πρόκειται για σερβικές πολιτικές  που έχουν απήχηση στο εσωτερικό  και τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο.


«Δεν υπάρχει τίποτε σοβαρό για αυτές τις απειλές. Είναι μόνο δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση. Εάν επιτεθούν ή κάνουν κάτι παρόμοιο θα έχουν απαντήσεις από το ΝΑΤΟ και την KFOR.


»Η Σερβία διέρχεται μια σοβαρή πολιτική κατάσταση και οι δηλώσεις που γίνονται σχετικά με επιθέσεις ή απειλές κατά του Κοσσυφοπεδίου γίνονται με πολιτικές σκοπιμότητες».


«Χθες το πρωί ξεκίνησαν κάποια στρατιωτικά οχήματα προς το Κοσσυφοπέδιο, αλλά το ΝΑΤΟ αντέδρασε αμέσως και τα ανάγκασε να επιστρέψουν», είπε  ο Κούνι.


autochthonous.njekomb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr