Η Τουρκία εκθέτει τα δικά της ελικόπτερα μάχης στη Λατινική Αμερική





Μάρτιος 18, 2019. 22:51

Η Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας (TAI), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροναυπηγικής και διαστημικής τεχνολογίας, εγκαινιάζει το ελικόπτερο μάχης T129 ATAK στην αγορά όπλων της Λατινικής Αμερικής, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.



Το ελικόπτερο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση οπλικών συστημάτων LAAD 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Απριλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία).


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο οι πτήσεις του T129 ATAK θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 28 Μαρτίου και στη συνέχεια το ελικόπτερο θα μεταφερθεί στην έκθεση LAAD 2019.


«Η πρώτη επίδειξη του ελικοπτέρου T129 ATAK στη Βραζιλία δείχνει σαφώς τους στόχους και τους σκοπούς της εταιρείας στην περιοχή, δήλωσε το γραφείο Τύπου του προέδρου Τεμέλ Κοτίλ της ΤΑΙ.


Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο T129 ATAK είναι το κύριο όχημα μάχης της τουρκικής αεροπορίας  και παραδίδεται επίσης στα τμήματα αεροπορίας της χωροφυλακής.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr