Ο Σέρβος πρόεδρος πηγαίνει στα Τίρανα- Ετοιμάζονται διαδηλώσεις



Μάρτιος 4, 2019. 16:10

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να λάβουν μέρος στη Βαλκανική Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 7 & 8 Μαρτίου.

Η επίσκεψη του Βούτσιτς στα Τίρανα πραγματοποιείται καθώς έχει ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με την αλλαγή των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, βάσει ενός σχεδίου που προβλέπει την ανταλλαγή εδαφών.


Η ιδέα αυτή υποστηρίχθηκε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και από τον πρόεδρο του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.


Αλβανοί ακτιβιστές κάνουν έκκληση στον αλβανικό λαό να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία με την ευκαιρία της άφιξης του προέδρου της Σερβίας στα Τίρανα, για να στηρίξουν τους κρατούμενους του Κουμάνοβο που βρίσκονται σε σλαβικές φυλακές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. 

Ομάδες διαδηλωτών από το Κουμάνοβο ζητούν δικαιοσύνη για τους απελευθερωτές του UCK.


Πέρα από το αίτημά τους για απελευθέρωση των τρομοκρατών του Κουμάνοβο, η ανακοίνωση που δημοσιεύεται εν όψει του ερχομού του Σέρβου προέδρου  στα Τίρανα αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Προς όλο το αλβανικό έθνος. Στις 7 Μαρτίου, ο πρώην υπουργός του Μιλόσεβιτς και πρώην πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτισιτς έρχεται στα Τίρανα. 
Οι Αλβανοί είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην πατριωτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν τα παιδιά της Αλβανίας; 
Ο Βούτστις δεν πρέπει να έρθει στην Αλβανία.
 Θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από το αλβανικό έθνος για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στο λαό μας το 1998-1999..!!», όπως σημειώνεται.


boldnews.al, pacensure.com,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr