Τρία εκατομμύρια ευρώ έλαβε η σκοπιανή Δοϊράνη για βελτίωση των τουριστικών υποδομών



Μάρτιος 31, 2019. 17:48


Βούλγαροι είναι οι περισσότεροι τουρίστες στη σκοπιανή Δοϊράνη που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν  την πρώτη γραμμή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου του Μετώπου Θεσσαλονίκης, σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα



Πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ έλαβε ο δήμος της σκοπιανής Δοϊράνης για έργα  τα οποία θα πρέπει να υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του 2019.


Τα χρήματα προορίζονται κυρίως για τη βελτίωση της τουριστικής προσφοράς της πόλης. Η αποκατάσταση του παράκτιου μονοπατιού, η ανακαίνιση των προβλητών στη λίμνη και η διευθέτηση των χώρων του πρασίνου είναι μέρος των έργων.


Ο δήμαρχος Αγκόφ λέει ότι στόχος είναι  η δημιουργία  υποδομών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και εκτός της τουριστικής περιόδου.


Η πιο ελκυστική πλευρά για τους ξένους τουρίστες είναι η πρώτη γραμμή του Α΄ Παγκοσμίυ Πολέμου.


Στα υψώματα της Δοϊράνης διαδραματίσθηκαν οι πιο μεγάλες μάχες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο δήμος σκοπεύει να επεξεργασθεί το κομμάτι αυτό και να ετοιμάσει  χώρους που θα επισκέπτονται οι τουρίστες.


Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Βούλγαροι που επισκέπτονται τα μέρη όπου πολέμησαν οι πρόγονοί τους.


Στο σχεδιασμό αυτό έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετές ξένες πρεσβείες στη χώρα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση αυτού του έργου προσφέροντας υλικοτεχνική και υλική υποστήριξη.


ТЕЛМА


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr