Αλβανία: Ο πρόεδρος Μέτα ευχαρίστησε τους Αλβανούς των Σκοπίων για τη στάση τους



Μάρτιος 2, 2019. 19:54

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, παρέστη το Σάββατο και συνεχάρη στην τελική συνάντηση της Δεύτερης Συνόδου Κορυφής της Αλβανικής Διασποράς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Γκιέργκι Καστριότι».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός του κράτους ευχαρίστησε όλους τους Αλβανούς της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, σοφά, παρά τις διαφορές ή τη δυσαρέσκεια σε ορισμένα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατάφεραν να ανοίξουν τον ευρωπαϊκό δρόμο.


«Ο Σκάντερμπεγκ θα παραμείνει ο πιο ζωντανός Αλβανός μεταξύ των ζώντων, γιατί είναι η πιο αξιοσέβαστη και εμπνευσμένη φιγούρα για την επιβίωση και την επιβεβαίωση του έθνους μας, αλλά ταυτόχρονα μας άφησε ως μαρτυρία όχι μόνο την ανάγκη ενοποίησης, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής, αλλά και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των Αλβανών.


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Αλβανούς της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι με σύνεση, παρά τις διαφορές ή  τη δυσαρέσκεια σε ορισμένα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατάφεραν να ανοίξουν την ευρωπαϊκή πορεία, έναν δρόμο που θα εξασφαλίσει όλες τις φιλοδοξίες και τα δικαιώματα τους ως Ευρωπαίοι πολίτες», δήλωσε ο Μέτα.


Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ο αρχηγός του αλβανικού κράτους ήταν μαζί με τον υπουργό Διασποράς, Παντελή Μάικο, τους υπουργούς Διασποράς των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, το δήμαρχο Φραν Φροκάι, τις τοπικές και κεντρικές αρχές καθώς και πολλούς συμπατριώτες, όπως γράφει η Albania Daily News.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr