Μαυροβούνιο: Επεισοδιακή συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ



Μάρτιος 1, 2019. 21:03

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων δεν ήταν ευπρόσδεκτος φιλοξενούμενος στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου.

Τουλάχιστον αυτό διαφάνηκε κατά την παρουσία του εκεί, για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι τρομοκράτης που πυροβόλησε στρατιώτες  της 'Μακεδονίας'», ακούστηκε από την αντιπολίτευση στο τοπικό κοινοβούλιο.


«Ο Τζαφέρι είναι πρώην μέλος τρομοκρατικών οργανώσεων, είναι αυτός που πυροβόλησε στρατιώτες και αστυνομικούς των Σκοπίων και σίγουρα πυροβόλησε και Σέρβους. Για αυτό τον αντιμετωπίζω έτσι», είπε ο βουλευτής του νέου σερβικού δημοκρατικού κόμματος, Γιοβάν Βουτσούροβιτς.


Εκτός από τα μηνύματα αυτά, οι βουλευτές του Μαυροβουνίου έκαναν προβληματική τη ψηφοφορία για το Πρωτόκολλο, ζητώντας να μην ψηφισθεί γιατί βρίσκεται ενάντια στην εκφρασμένη βούληση των πολιτών της πΓΔΜ σε δημοψήφισμα.


«Το δημοψήφισμα στα Σκόπια ήταν ένα φιάσκο. Ο λαός της ‘Μακεδονίας’ αρνήθηκε αυτό που θέλουμε εμείς να ψηφίσουμε σήμερα, δεν μπορεί το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου να ψηφίζει κάτι που καταψήφισε ο λαός στη ‘Μακεδονία’», είπε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Μετώπου, Σλάβεν Ραντούνοβιτς.


Κυβερνητικοί βουλευτές και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ζήτησαν πιο ευπρεπή συμπεριφορά στους επισκέπτες από το Σκόπια.


Παρόλα αυτά, το Πρωτόκολλο εγκρίθηκε από 44 βουλευτές, χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης.
Το Μαυροβούνιο είναι η πέμπτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που ενέκρινε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία.


alfa.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr