ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρεται σε μειονότητες



Μάρτιος 14, 2019. 22:02

Νιώθω μια τάση, η Συμφωνία των Πρεσπών να εισέλθει σε ύδατα στα οποία δεν μπαίνει, σε θέματα μειονοτήτων. 

Υπάρχει μια επίθεση από την Ελλάδα ότι ανοίγει ζητήματα μειονότητας και υπάρχει μια επίθεση  και εδώ στη χώρα μας, ότι κατά κάποιο τρόπο αποφεύγει τέτοια ζητήματα, δήλωσε το απόγευμα ο 


υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσέχο ομόλογό του Τόμας Πετζίτσεκ.


Για το δημοσιογραφικό ερώτημα της γλώσσας που μιλούν οι Σλαβόφωνοι στην Ελλάδα, ο Ντιμίτροφ σημείωσε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών, εισάγει με βάση το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, μια κατανόηση, αυτό της διευκρίνισης με τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες,  που σημαίνει ένα πράγμα  στη χώρα αυτή και άλλο (διαφορετικό)  στην Ελλάδα. 


Ο υπουργός έκρινε ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε το κίνητρο και καταφέρθηκε να διευκρινισθεί και να συμβιβαστούμε, σημειώνοντας ότι αυτή η τεράστια διαδικασία, όπως όλος ο κόσμος αποκάλεσε δεν ήταν μόνο επιτυχία για τα Βαλκάνια αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιτυχία.


vecer.press

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr