Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Ο πρόεδρος της Αλβανίας απειλεί με παραίτηση εξαιτίας της πολιτικής κρίσηςΜάρτιος 20, 2019. 21:57

Τίρανα.


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα προέβη σε σκληρές δηλώσεις από το Πόγκραντες σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.


Ο Μέτα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί και να θυσιαστεί σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, για να μην επιτρέψει την εγκατάσταση χούντας στη χώρα.

«Παρόλο που  δεν έχω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και παρά το γεγονός ότι  καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον, για την πρόληψη  μιας τέτοιας  κατάστασης και κρίσης,  είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα, ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα», είπε ο Μέτα.


Ο πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιαστεί όπως ο Αλιέντε για να αποτρέψει τα χείριστα που θα πάνε τη χώρα 30 χρόνια πίσω.

Επέκρινε την αντιπολίτευση που παρέδωσε τις βουλευτικές έδρες και τόνισε ότι η πολιτική κρίση δεν επιλύεται ούτε με ρητορική, ούτε με αστυνομικές μεθόδους, αλλά με διάλογο και σοβαρές προσπάθειες.


a2news.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr