Οι Τούρκοι επικρίνουν δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου για αυτονομία στους Κούρδους



Μάρτιος 26, 2019. 20:25

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να εξομοιώνουν  τους Κούρδους των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG  της Συρίας που πολεμούν κατά του ισλαμικού κράτους,  με τους Κούρδους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, που μάχονται για  αυτονομία των Κούρδων στην Τουρκία.



Η αλήθεια είναι ότι τόσο το PKK όσο και το YPG ζητούν αυτονομία, το PKK στην Τουρκία και το YPG στη βόρειο Συρία. 
Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι τους αποκαλούν συλλήβδην τρομοκράτες.


Γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ στην αγγλική της έκδοση:


Σε τελετή που έγινε για να γιορταστεί η λεγόμενη ήττα του Daesh στην οποία παρέστησαν υψηλοί στρατιωτικοί  αξιωματούχοι, είχαν αναρτηθεί η σημαία των ΗΠΑ και τα σύμβολα του PKK (εννοεί τη σημαία του YPG). Ο αντιπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουίλιαμ Ρόμπακ, παρουσίασε τους λεγόμενους διοικητές  της τρομοκρατικής ομάδας, όπως τον Σαχίν Τσίλο και τον Σερβάν Ντερβίς, στους οποίους απένειμε βραβεία.


«Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας  και είμαστε υπερήφανοι για τη νίκη. Έχουν χαθεί χιλιάδες για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους. Τους υποστηρίζουμε πάντοτε. Είναι γενναίοι και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους μάρτυρες τους, τους τιμούμε για το θάρρος τους», είπε ο Ρόμπακ.


Η αυτονομία


Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ανακτήθηκε ο έλεγχος σε μια περιοχή 52 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και ζήτησε από το καθεστώς της Δαμασκού «να αναγνωρίσει  την αυτονομία των Κούρδων στη βόρεια Συρία»

  (Η Γενί Σαφάκ το παρουσιάζει με την τουρκική εκδοχή:  «να αναγνωρίσει την αυτονομία του λεγόμενου  κράτους του PKK»)


 Επιπρόσθετα, το τουρκικό δημοσίευμα για να αμαυρώσει τη σύμπραξη Κούρδων και Αμερικανών, σημειώνει: 


Οι Αμερικανοί και το PKK σε μια σύμπραξη που τέθηκαν στον λεγόμενο αγώνα κατά του Daesh, έχουν σφαγιάσει 11 χιλιάδες πολίτες, μόνο,  στην περιοχή  Χαγίν του Ντέιρ εζ Ζορ.
  Περισσότεροι από έξι χιλιάδες  δολοφονήθηκαν από χερσαίες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Μπαγκούζ (σημείωση: το τελευταίο οχυρό του ISIS) και τους τελευταίους έξι μήνες 170 χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, γράφει η Γενί Σαφάκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr