Σκόπια: ‘Δεν θέλουμε να καθορίσουμε ποια γλώσσα μιλούν στην Ελλάδα όσοι δεν μιλούν ελληνικά’



Μάρτιος 13, 2019. 21:47

Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μίλε Μποσνιάκοφσκι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Έδωσε αυτήν την απάντηση σε ερώτηση «ποια γλώσσα ομιλούν οι συγγενείς των Μακεδόνων στη Μακεδονία του Αιγαίου;», όπως σημειώνεται.


«Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού στη Δημοκρατία της Ελλάδας που δεν μιλάει ελληνικά και μιλά μια άλλη γλώσσα. Αλλά δεν είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε σε ποια γλώσσα μιλούν. Θα ήταν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μια άλλης χώρας», δήλωσε ο Μποσνιάκοφσκι.


Η δήλωση που έγινε για την αποφυγή μιας άμεσης απάντησης στην ερώτηση σχετικά με τη μακεδονική γλώσσα προκάλεσε ‘επανάσταση’ στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει το δημοσίευμα.


Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μποσνιάκοφσκι διαβεβαίωσε τους Μακεδόνες και άλλους πολίτες της χώρας μας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών σφράγισε την ταυτότητα των Μακεδόνων, γράφει η σλαβική των Σκοπίων «denesen».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr