Η Βουλγαρία ετοιμάζεται για ‘κύματα μεταναστών’



Μάρτιος 22, 2019. 17:17

Σόφια.

Με αφορμή δημοσιεύματα για δημιουργία νέων στρατοπέδων μεταναστών,  ο υπουργός Εσωτερικών, Κρασιμίρ Τσίποφ ανέφερε  κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κατασκευασθούν νέοι χώροι για παράνομους μετανάστες.


Διευκρίνισε ότι οι δημόσιες συμβάσεις προορίζονται για την προετοιμασία προσωρινών κέντρων κρίσης κλειστού σημείου- όταν σημειωθεί σημαντική αύξηση της μεταναστευτικής ροής.


Πρόκειται για ένα σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου που εγκρίθηκε το 2016, για δράση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αύξησης της μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.


Οι χώροι αυτοί πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία μόνο όταν υπάρχει τέτοια πίεση μετανάστευσης και όταν ενεργοποιηθεί αυτό το σχέδιο.


Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.


Τα προσωρινά κέντρα που θα οικοδομηθούν θα είναι περιφραγμένα και η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων έκτακτης ανάγκης όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Συγκεκριμένα τα κεφάλαια είναι από το ευρωπαϊκό ταμείο "Άσυλο, μετανάστευση και ένταξη", όπως είπε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία έχει ζητήσει την ενίσχυση από το 2016, η οποία αποτελεί μέρος της χρηματοδότησης από την ΕΕ 160 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο αναπληρωτής υπουργός Τσίποφ εξέφρασε τη σταθερή του θέση, ότι παρά την ευνοϊκή αυτή χρονική περίοδο, η Βουλγαρία θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα πιθανόν νέο κύμα μετανάστευσης.


trud.bg

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr