«Η Τουρκία είναι προστάτης του Ισλάμ στα Βαλκάνια»



Μάρτιος 22, 2019. 18:12

Ποδηλάτες από διάφορες βαλκανικές χώρες που πήγαν στις 18 Μαρτίου στην Τουρκία να γιορτάσουν την 104η επέτειο  της νίκης της Τουρκίας στην Καλλίπολη, επέστρεψαν στα Σκόπια.



«Επτά φίλοι ποδηλάτες  της Οικολογικής και Ορειβατικής Ένωσης με έδρα τα Σκόπια,  από τη Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Σερβία, μετά την πρωινή προσευχή στα Σκόπια στις 10 Μαρτίου ξεκίνησαν να πάνε στα Δαρδανέλια με τα ποδήλατά τους» γράφει δημοσίευμα του Κοσόβου στην τουρκική γλώσσα.


Επιστρέφοντας τόνισαν ότι το ταξίδι τους χρησίμευσε ως διεθνής γέφυρα για τους μάρτυρες που πέθαναν για το Ισλάμ.


Δήλωσαν ότι επιθυμούν να δώσουν ένα μήνυμα στις μελλοντικές γενιές ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν τους μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους για το Ισλάμ και την πατρίδα (την Τουρκία).


«Όλα τα Βαλκάνια, βλέπουν την Τουρκία ως προστάτη τους και υποστηρίκτρια του Ισλάμ. Όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε μαζί μας μια ισχυρή Τουρκία, νοιώθουμε πιο άνετα», είπε  ο Γιασάρ Χίρντα από τα Σκόπια.


Ο Χίρντα υπενθύμισε ότι οι παππούδες του είχαν  πάει στα Δαρδανέλια για να πολεμήσουν για το Ισλάμ και την πατρίδα. Πρόσθεσε ότι αυτά τα πνευματικά συναισθήματα έγιναν ισχυρότερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.


-0-


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr