Σκόπια: Συνάντηση Υπουργού Διασποράς με Σλαβομακεδόνες Αλβανίας



Μάρτιος 1, 2019. 20:00

Ο πρέσβης Ντάντσο Μαρκόφσκι, μαζί με τις οργανώσεις των Σλαβομακεδόνων της Αλβανίας, υποδέχθηκαν τον υπουργό Διασποράς Έντμοντ Αντέμι στο κτήριο της πρεσβείας των Σκοπίων στα Τίρανα.



Οι συμμετέχοντες χαιρέτισαν και συνεχάρησαν τον υπουργό Αντέμι για τις συχνές συναντήσεις με τη Διασπορά και την ετοιμότητα υποστήριξης των Σλαβομακεδόνων που ζουν εκτός των συνόρων της χώρας.


Οι σκοπιανές οργανώσεις στην Αλβανία  παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ο υπουργός της Διασποράς προέτρεψε τη συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμούς της Δημοκρατίας της Αλβανίας για να ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον και την επένδυση σε δήμους όπου πλειοψηφούν οι Σλαβομακεδόνες.


Ο Ademi τόνισε ότι θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα αιτήματά τους και τους υπενθύμισε ότι είναι σημαντική η καθιέρωσης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του κράτους και της διασποράς και ότι η πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων και άλλων πράξεων, γίνεται έτσι,  ευκολότερη.
   Ο πρέσβης Μαρκόφσκι επεσήμανε ότι οι σλαβομακεδονικές οργανώσεις που εργάζονται στην Αλβανία πρέπει να  είναι συγκεκριμένες στα σχέδιά τους για να συμμετάσχουν, αναφέροντας ότι η πρεσβεία είναι ανοικτή σε μελλοντική συνεργασία και υποστήριξη.


makfax.com.mk 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr