Σκόπια και Αθήνα θα εργασθούν για οδικές συνδέσεις και περιφερειακά έργα



Μάρτιος 21, 2019. 22:11

Η εντατικοποίηση της συνεργασίας, η κοινή συμμετοχή σε περιφερειακά έργα στον τομέα των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών,  η διευκόλυνση της ροής των προσώπων και των εμπορευμάτων, η αναθεώρηση ευκαιριών για νέες αεροπορικές υπηρεσίες μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας,  συζητήθηκαν από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γκόραν Σουγκαρέσκι και τον Έλληνα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.


Αυτό, όπως αξιολόγησαν μετά τη συνάντηση, είναι ένα όραμα του οποίου η υλοποίηση είναι σημαντική, όχι μόνο για την ανάπτυξη και των δύο χωρών, αλλά και για την περιοχή γενικότερα.


Ο Σπίρτζης  δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει τη χώρα να συμμετάσχει σε διεθνείς οργανισμούς στον τομέα των οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών.
 Ο υπουργός Σουγκαρέσκι, ωστόσο, προέτρεψε να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα κοινά σχέδια στον τομέα των υποδομών, λέγοντας ότι η επερχόμενη περίοδος θα είναι αφιερωμένη σε σοβαρές προετοιμασίες για την υποβολή αίτησης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν έργα.
Στη συνάντηση εξετάσθηκε η δημιουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ειδικά στην αποκατάσταση του υπολοίπου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής του διαδρόμου 10, καθώς και η ταχύτερη σύνδεση από το Μοναστήρι στο σημείο διέλευσης των συνόρων Μεντζίτλια.
Με την υπογραφή αυτών των συμφωνιών, προβλέπονται κοινά κτίρια συνόρων – τελωνείων, στη διέλευση Γευγελής- Ειδομένης, στην Γευγελή και στη διέλευση Κρεμένιτσα- Νέα Καύκασος στη Νέα Καύκασος, όπως σημειώνεται.
netpress.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr