Σκόπια: Η μουσουλμανική κοινότητα απειλεί την κυβέρνηση…



Μάρτιος 22, 2019. 19:25

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας Σκοπίων, εξαπέλυσε  άμεσες απειλές προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σε επιστολή προς την κυβέρνηση αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Εάν δεν λάβουμε γραπτή απάντηση εντός 10 ημερών, σχετικά με τις προθέσεις και τις σχετικές δραστηριότητες στο Τζαμί του Αλή Πασά  στην Οχρίδα, τώρα παραμονές της προεκλογικής εκστρατείας (για  την εκλογή νέου προέδρου στη χώρα) θα ενημερώσουμε στα 700 τζαμιά στη χώρα, όλους τους πιστούς μουσουλμάνους για την αδιάφορη στάση του κράτους».


Η επιστολή με αφορμή το τζαμί του Αλή Πασά στην Οχρίδα αναφέρεται και σε άλλα τζαμιά όπως στο χωριό Λάζετς του Μοναστηρίου και το Χουσαμεντίν Τζαμί στο Στιπ, στα οποία καθυστερούν οι ανακαινίσεις τους.


Μάλιστα σημειώνει ακόμη ότι «τα χρήματα για τις ανακαινίσεις των τζαμιών αυτών είναι από δωρεές αλλοδαπών και κατά συνέπεια θα τους ενημερώσουμε ότι καθυστερούν  τα έργα».


Γράφει ότι η  κατάσταση στο τζαμί του Αλή Πασά  έγινε περίπλοκη.
 «Η κατασκευή μιναρέ 32 μέτρων σταμάτησε επισήμως, οι μάρτυρες μέσω φωτογραφιών μιλούν για μια οικοδόμηση που βρίσκεται στον αέρα. Κάποιος πρέπει να δώσει ένα τέλος ή η κυβέρνηση ή η μουσουλμανική κοινότητα».


alfa.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr