ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Διευκρίνιση για την ατομική απόφαση του Γρηγόρη Καραμέλιου
Μάρτιος 7, 2019. 07:17

Άγ. Σαράντα.

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια»,  με ανακοίνωσή της 6ης Μαρτίου 2019 διευκρινίζει αναφορικά με την ατομική απόφαση του στελέχους Γρηγόρη Καραμέλιου να αποδεχθεί το αξίωμα του βουλευτή του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.


«Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αθέμιτη σύγχυση αναφορικά με την προσωπική επιλογή και την ατομική απόφαση του στελέχους της Οργάνωσης, κ. Γρηγόρη Καραμέλιου, όπως αποδεχτεί θέση βουλευτού λίστας του Δημοκρατικού Κόμματος διευκρινίζουμε ότι προς τούτο καμιά συγκατάθεση υπήρξε από πλευράς των θεσμικών οργάνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Πρόκειται για προσωπική απόφαση και ανάλογες είναι και οι πολιτικές ευθύνες.


Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, συμμεριζόμενη και στηρίζοντας τις πολιτικές αποφάσεις ΚΕΑΔ όπως αυτές εκφράζονται απ’ τον Πρόεδρο του, θεωρεί ότι η παραίτηση απ’ τα βουλευτικά αξιώματα των μελών του Κοινοβουλίου της αντιπολίτευσης αποτελεί πράγματι πολύ σοβαρή πολιτική πράξη, εν τούτοις όμως απαραίτητη, όπως αποκατασταθεί η πολιτική τάξη και η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα. 

Ως ΕΕΜ έχουμε ουσιαστικούς λόγους να βρισκόμαστε στην πλευρά της κοινωνίας που αναζητά βελτιώσεις στον τρόπο διακυβέρνησης, τη λειτουργία της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της φτώχειας και κυρίως την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν το δρόμο στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην ΕΕ.  


--