Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτυρήθηκαν στα σύνορα με το Ισραήλ



Μάρτιος 30, 2019. 19:52

Δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας ανήλικος, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 207 τραυματίσθηκαν μεταξύ των χιλιάδων Παλαιστινίων που έλαβαν μέρος στην πορεία στα ανατολικά σύνορα της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας, το Σάββατο, σε εορτασμό της Ημέρας του Αγώνα και για «Του Μεγάλου Μαρτίου  της Επιστροφής», σηματοδοτώντας ένα έτος από τη δράση αυτή.


Ο «Μεγάλος Μάρτιος της Επιστροφής» ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου 2018 από χιλιάδες πολίτες της Γάζας που ζητούσαν το δικαίωμα της επιστροφής ως πρόσφυγες στις αρχικές τους πατρίδες, που σήμερα ανήκουν  στο Ισραήλ.


Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους για να καταστείλουν τους διαδηλωτές.


Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι μεταξύ των 207 τραυματιών ήταν ένας 13χρονος Παλαιστίνιος τραυματισμένος στο κεφάλι από μια σφαίρα χάλυβα με επικάλυψη από καουτσούκ.


Το υπουργείο επιβεβαίωσε  ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης της Γάζας.


Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφθασαν στα ανατολικά σύνορα με σημαίες της Παλαιστίνης φωνάζοντας συνθήματα.


Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν την παλαιστινιακή και την τουρκική σημαία.



maannews.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr