Νέα αμυντική συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Κροατίας



Μάρτιος 14, 2019. 18:32

Τίρανα.

Η Αλβανία και η Κροατία θα αυξήσουν σημαντικά τη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ  του υπουργού της Κροατίας, Νταμίρ Κριστίτσεβιτς και της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της στο Ζάγκρεμπ, η οποία αντιστοιχεί τη δέκατη επέτειο της προσχώρησης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί αξιολόγησαν  τις σχέσεις των δύο χωρών κατά τα τελευταία χρόνια και συζήτησαν τις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας στα Δυτικά Βαλκάνια. 


Η Αλβανία και η Κροατία συμμερίζονται την ίδια άποψη, ότι η συμμετοχή των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ συνέβαλε περαιτέρω στη σταθερότητα της περιοχής.


Ο Κριστίτσεβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Αλβανία, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Κροατίας για κοινή άσκηση εντός του έτους.


Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, τη συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στο πλαίσιο της οποίας ο αλβανικός στρατός θα έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος του Κέντρου Ναυτικών Σπουδών στο Σπλιτ.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr