Σκόπια: Το «Βόρεια Μακεδονία» μπορεί να εισαχθεί στα σχολικά βιβλία στο νέο σχολικό έτος



Μάρτιος 27, 2019. 17:01

 Σκόπια.

Υπάρχει η δυνατότητα στα σχολικά βιβλία να γίνει αλλαγή του παλαιού με το νέο συνταγματικό όνομα ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’, εφόσον οι δύο πλευρές εναρμονισθούν με βάση την ισοτιμία και εάν το επιτρέψουν οι προθεσμίες για το νέο σχολικό έτος και των προγραμμάτων σπουδών.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι δήλωσε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να πει με ακρίβεια αυτή τη στιγμή αν αυτό θα συμβεί κατά τη νέα σχολική χρονιά.


«Οι Επιτροπές εργάζονται με ταχείς ρυθμούς, εργάζονται με βάση την ισότητα, ακολουθώντας το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν υπάρχει πίεση, αλλά αν κάτι είναι εναρμονισμένο και εγκριθεί με βάση ισοτιμίας και εάν οι προθεσμίες για το νέο σχολικό έτος και τα προγράμματα σπουδών το επιτρέπουν, αυτή η δυνατότητα παραμένει ανοιχτή, δήλωσε ο Μποσνιάκοφσκι στην  ενημέρωση των συντακτών.


Την ένταξη της νέας ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και στα ελληνικά σχολικά βιβλία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μάρκος Μπόλαρης.


a1on.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr