Σέρβος πολιτικός ζητά Ρώσους και Κινέζους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο



Μάρτιος 8, 2019. 21:08


Ο ηγέτης των Σέρβων Ριζοσπαστών, Βόισλαβ Σέσελι, είναι θυμωμένος με την πλατφόρμα διαλόγου Κοσσυφοπεδίου- Σερβίας.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι, ζήτησε να ειδοποιηθεί επειγόντως η Ρωσία και η Κίνα για αυτήν τη διαδικασία με την Πρίστινα και να κληθούν να τοποθετήσουν στρατιώτες, αυτών των δύο χωρών, σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν Σέρβοι.



Είπε ότι για κάθε πράξη του Κοσσυφοπεδίου είναι προαποφασισμένη από τις Δυτικές Δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, σημειώνει η αλβανική Koha Net.


Ο Σέσελι θα σημειώσει ότι ‘σε κάθε τι που γίνεται από τους Αλβανούς αυτονομιστές στο Κόσοβο, πίσω τους βρίσκονται οι δυτικές δυνάμεις και πρώτα από όλα η Αμερική. 

Ακόμη και πίσω από την απόφαση για την επιβολή φόρου επί των σερβικών και βοσνιακών προϊόντων. 
Έχουν κάνει το παιχνίδι αυτό και δηλώνουν ότι επιδιώκουν  την αναστολή αυτού του φόρου. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν λένε για κατάργηση του, αλλά για αναστολή του».


Ο Σέσελι λέει ακόμη ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αναμένουν ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα τελειώσει με την αμοιβαία αναγνώριση Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τη Σερβία σα να μην ήταν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, σαν να μην είναι μέλος του ΟΗΕ.


«Αυτό είναι το αποκορύφωμα της αντισερβικής πολιτικής», τόνισε ο Σέσελι.


«Ζητώ από τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να επικοινωνήσει επειγόντως με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Ξι Ξιανπίν και να απαιτήσει ένα μεγάλο στρατιωτικό άγημα Ρώσων και Κινέζων που θα συμπεριληφθεί με την KFOR και να αναπτυχθούν σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχουν Σέρβοι», είπε.


Ο Σέσελι πρότεινε συνεδρίαση του Σερβικού Κοινοβουλίου στην οποία θα παραιτείτο η Σερβία από την Ουδετερότητα και θα απαιτούσε στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Ρωσίας.


«Θέλω η Ρωσία να αναπτύξει στρατιωτικές βάσεις στη Σερβία και τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα που θα μας προστατεύουν από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε.


kohajone.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr