Σκόπια: Ντιμιτρόφ και Αναγνωστοπούλου υπέγραψαν τη νέα συνοριακή διέλευση



Μάρτιος 8, 2019. 19:00

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία βρίσκεται από χθες σε επίσκεψη εργασίας στη Βόρεια Μακεδονία, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για το άνοιγμα του νέου συνοριακού περάσματος στη λίμνη Πρέσπα , Μάρκοβα Νόγκα- Λαιμός.


Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφεται  από την FYROM  με την Ελλάδα ως Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις διατάξεις της τελικής συμφωνίας, με την οποία αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, εντατικοποίησης της  επικοινωνίας και συνολική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών.


Στη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις συνολικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών με σκοπό να σχεδιασθεί και να αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη και εντατική συνεργασία σε όλους τους τομείς, των οποίων απώτερος στόχος το όφελος των πολιτών και των δύο χωρών.


Συζητήθηκε, επίσης, η ενδεχόμενη υποστήριξη που θα προσφέρει η Ελλάδα στα Σκόπια στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ.


Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Σία Αναγνωστοπούλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, που αντικατοπτρίζει τη σημασία που η κυβέρνηση της Ελλάδας δίνει στις σχέσεις με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, σημειώνει το δημοσίευμα.


lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr