Η Ελλάδα θέτει προϋποθέσεις για την Αλβανία- τα Τίρανα σιωπούν



Μάρτιος 7, 2019. 21:15

Από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέστειλε μήνυμα στην Αλβανία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.


Η ελληνική εθνική μειονότητα

 
Ο Παυλόπουλος είπε ότι η παραβίαση της ελληνικής μειονότητας και των ισχυρισμών των τσάμηδων είναι δύο ανυπέρβλητα εμπόδια για την Αλβανία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα ενδέχεται να κρατήσει μια θέση ενάντια στη χώρα μας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Η Ελλάδα δεν έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, αλλά η συμπεριφορές όπως αυτές εναντίον της ελληνικής μειονότητας αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 Οι Αλβανοτσάμηδες


Ένα άλλο εμπόδιο σχετίζεται με τις αξιώσεις για τα δικαιώματα των αποκαλούμενων Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι ήταν συνεργάτες των αμείλικτων Ναζιστών, όπως απέδειξε η ιστορία», είπε.


Ενώ οι δηλώσεις αυτές γίνονται ολοένα και πιο συχνά, η κυβέρνηση των Τιράνων με επικεφαλής τον Έντι Ράμα δεν έχει κάνει κανέναν σχόλιο για αυτές.


Ο Έλληνας πρόεδρος είπε ότι εάν η Τουρκία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία επιθυμούν μια ευρωπαϊκή προοπτική, οφείλουν να τηρήσουν τα ευρωπαϊκά νομικά πλαίσια και τους διεθνείς νόμους, όπως σημειώνει η syri.net.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr