Δολοφονία Κωνσταντίνου Κατσίφα: Ακόμη δεν άρχισε η εισαγγελική έρευνα



Μάρτιος 13, 2019. 19:25

Τίρανα.
 
Δημοσίευμα που αναφέρεται στην αντίθεση που ξέσπασε μεταξύ της Εισαγγελίας και της Αντιτρομοκρατικής  υπηρεσίας της Κρατικής Αστυνομίας, σχετικά με διερεύνηση ‘εθνικού μίσους’ στην Σκόντρα, αποκαλύπτει ότι η εισαγγελία Αργυροκάστρου, ακόμη, δεν άρχισε να διερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα.


Με αφορμή τη διένεξη που ξέσπασε, όσον αφορά μία τελετή μνήμης που έγινε στα περίχωρα της πόλης Σκόντρα για να τιμηθούν οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το 1912-1913, γίνεται η σχετική μνεία για την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.


Η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρεί ότι η εκδήλωση στη Σκόντρα ‘εγείρει το εθνικό μίσος’ ενώ η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σχετικό στοιχείο για να τεκμηριωθεί η εικασία αυτή.


Η υπόθεση έφθασε στο προσκήνιο από την ενόχληση δημοσιογράφου που ανέφερε πως ειπώθηκε ότι οι Μαυροβούνιοι πριν από πλέον ένα αιώνα είχαν εισέλθει στην Σκόντρα ως απελευθερωτές.


Ο Αλβανός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα είχε καταγγείλει την τελετή τον Δεκέμβριο ως ‘Σκάνδαλο’ στην εκπομπή «Αλβανικό Αποτύπωμα», όπως σημειώνεται.


Τα δύο αυτά αλβανικά θεσμικά όργανα, σημειώνει το δημοσίευμα,  είχαν διαφωνίες και στο νότο (νότια Αλβανία),  όταν η αντιτρομοκρατική είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία για ‘ομιλία μίσους’ στην (ελληνική) μειονοτική περιοχή, όπου συχνά καταστρέφονται οδικές πινακίδες που είναι μόνο στην αλβανική γλώσσα.


Αυτό αναφέρεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως πράξη μίσους, αλλά η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου απέρριψε τις καταγγελίες ‘λόγω μη εύρεσης των δραστών’.


«Προς το παρόν, η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου ερευνά το ζήτημα στις Βουλιαράτες, των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Κατσίφα και πάλι για υποκίνηση πράξεων μίσους, ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών  Εγκλημάτων δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες για έρευνα στο φάκελο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.


boldnews.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr