Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στα Σκόπια



Μάρτιος 7, 2019. 19:33

Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ο σκοπός της επίσκεψης στα Σκόπια και των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία, της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Σία Αναγνωστοπούλου, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Η Αναγνωστοπούλου φθάνει απόψε στη Βόρεια Μακεδονία και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι.


Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, όως και τον Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και άλλους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.


Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα



Σχετικά με την ανακοινωθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζάεφ δήλωσε ότι υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την επίσκεψη.


Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εργάζονται για τον προγραμματισμό της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, που πιθανολογείται στις αρχές του επόμενου μήνα.


Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύει ομάδα υπουργών καθώς και επιχειρηματική αντιπροσωπεία, κυρίως από επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας. Οι τομείς που θα συζητηθούν είναι ο τουρισμός, οι κατασκευές και η ενέργεια.


Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια, συνοδευόμενος από μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.



Нова ТВ

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr