ΥΠΑΜ Μαυροβουνίου: Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών στην Τούζι δεν ταιριάζουν στο κράτος μας



Μάρτιος 8, 2019. 17:13

Ποντγκόριτσα.

Ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου, Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης με την μορφή  των εκδηλώσεων των Αλβανών στην πόλη Τούζι, όπου το Αλβανικό Φόρουμ κέρδισε τις τοπικές εκλογές.


Ο Μπόσκοβιτς, αναφερόμενος στους πανηγυρισμούς των Αλβανών με τις αλβανικές σημαίες - φωνάζοντας  UCK’,  στους δρόμους μετά την εκλογική νίκη του συνασπισμού των Αλβανών είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτές δεν ταιριάζουν στο Μαυροβούνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή».


Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Μειονοτικών Δικαιωμάτων, Μεχμέτ Ζένκ, που δεν αντιλήφθηκε κάτι αμφισβητήσιμο σε αυτές τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug.


Από την άλλη πλευρά, ο νεοεκλεγείς  Αλβανός δήμαρχος, Νίκ Γκιελοσάι σε συνέντευξή του δήλωσε πως  στους  Αλβανούς στην Τούζι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ελπίδα για το μέλλον των εδαφών τους και ταυτόχρονα έχουν κερδίσει την υποστήριξη της ευρύτερης  κοινής  γνώμης της χώρας,  για τη διατήρηση των ιερών (αλβανικών) εθνικών αξιών, όπως σημειώνει η αλβανική ‘Σέκουλι’.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr