Βουλγαρία: Βαριές επισημάνσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ




Μάρτιος 15, 2019. 10:02

Σόφια.

Η τελευταία αμερικανική έκθεση- του Στέιτ Ντιπάρτμεντ-  για το καθεστώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιέχει σοβαρές επικρίσεις για τη Βουλγαρία, σημειώνει η βουλγαρική Vesti.


«Οι βουλγαρικές αρχές να λάβουν μέτρα για την ποινική δίωξη και τιμωρία υπαλλήλων που έχουν διαπράξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα ατιμωρησίας, αφού οι κυβερνητικές ενέργειες δεν επαρκούν».


Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα για τη Βουλγαρία στην τελευταία ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.


Η έκθεση αφιερώνει 33 σελίδες στη Βουλγαρία υποδεικνύοντας ότι τα κύρια προβλήματα  σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, καθώς και η σωματική κακοποίηση κρατουμένων και υπαλλήλους, τις σκληρές συνθήκες στις φυλακές και στις εγκαταστάσεις κράτησης. 


Στη διαφθορά υπάρχει αναποτελεσματικότητα και έλλειψη λογοδοσίας στο δικαστικό σώμα.
Κακή μεταχείριση των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.


Διαφθορά σε όλα τα κυβερνητικά όργανα και βία κατά των εθνοτικών μειονοτήτων.


 Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μηχανισμούς για τη διερεύνηση και τιμωρία της κατάχρησης και της διαφθοράς, η χρήση τους είναι ανεπαρκής και η ατιμωρησία είναι το πρόβλημα, αναφέρει η έκθεση.


Το συμπέρασμα είναι ότι, ενώ ο νόμος προβλέπει κυρώσεις κατά των διεφθαρμένων πρακτικών, οι αρχές δεν τις εκτελούν αποτελεσματικά και το κράτος αφήνει την εξάπλωση της διαφθοράς.


vesti.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr