Σερβία: Διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Βούτσιτς σε πολλές πόλεις



Μάρτιος 23, 2019. 17:52

Χιλιάδες Σέρβοι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάτω από το σύνθημα «ένα από τα πέντε εκατομμύρια», σε αρκετές πόλεις στην επικράτεια.



Στην πόλη Νόβι Σαντ ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Σραντιάν Σκόρο ζήτησε από τον πρόεδρο της Σερβίας να παραιτηθεί.

«Βούτσιτς ο χρόνο σου έληξε, μάζεψε τις βαλίτσες σου» είπε ο Σκόρο για τον αρχηγό του κράτους.


Στη πόλη Βάλιεβο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Λιούμπομιρ Ράντοβιτς τόνισε ότι «το κράτος αγνοεί  το γεγονός ότι οι νόμοι δεν έχουν πλέον νόημα αφού δεν  ισχύουν εξίσου προς όλους».


Στην πόλη Κρούσεβατς, η εκπρόσωπος των φοιτητών Νίνα Βούγιτσιτς καταδίκασε την απόφαση «της αποστολής της αστυνομίας εναντίον του λαού και των φοιτητών που αγωνίζονται για την ελευθερία του λόγου,  για ένα κράτος χωρίς λογοκρισία, για ένα κράτος που αφήνει τους εγκληματίες να περπατούν στους δρόμους ελεύθερα».


Στη διαμαρτυρία στην πόλη Νίς, ζητήθηκε ακόμη μια φορά η παραίτηση των επικεφαλής της κυβέρνησης, τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών σε όλα τα επίπεδα και την αλλαγή των επικεφαλής στους κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Εκφράσθηκε και η συμπαράταξη τους προς τους συλληφθέντες διαδηλωτές του Βελιγραδίου, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο είχαν καταλάβει τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης.



tv21.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr