Αλβανία: Σειρά στρατιωτικών εκδηλώσεων για επέτειο ένταξης στο ΝΑΤΟΜάρτιος 26, 2019. 18:57

Τίρανα.

Στην επέτειο των δέκα ετών από την 1η Απριλίου 2009, που η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε  μια σειρά δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου κατά την εβδομάδα που προηγείται της επετείου προσχώρησης, θα λάβουν χώρα  στρατιωτικές ασκήσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και κοινές με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.


 Μεταξύ των πιο σημαντικών γεγονότων που θα έχουν δημόσιο αντίκτυπο, είναι οι εκδηλώσεις στις 28 και 29 Μαρτίου. 


Θα λάβει χώρα συνέδριο υψηλού επιπέδου στο ξενοδοχείο ‘Mak’,   με θέμα «Η Αλβανία 10 χρόνια στο ΝΑΤΟ- Η ασφάλεια στην περιοχή.


Επίσης, στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» και στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους» θα υπάρχουν  πάνω από 2.500 Αλβανοί στρατιώτες, πάνω από 100 στρατιωτικά οχήματα μάχης καθώς και ελικόπτερα, ενώ η στρατιωτική ορχήστρα θα δώσει το πνεύμα της επετείου. 

Συγχρόνως προγραμματίζονται πτήσεις νατοϊκών αεροσκαφών πάνω από την αλβανική πρωτεύουσα.


Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί εκτός από τους επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, ανώτατοι στρατιωτικοί  των κρατών  μελών του ΝΑΤΟ, πρέσβεις και στρατιωτικοί σύνδεσμοι διαπιστευμένοι στη χώρα, βουλευτές  κ. ά.


konica.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr