Ο Ζόραν Ζάεφ προτρέπει την αντιπολίτευση στην Αλβανία να μην εμποδίσει τη χώρα προς την ΕΕ



Μάρτιος 13, 2019.  14:31

Τίρανα.

«Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην αλβανική αντιπολίτευση στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στο Μέγαρο των Ταξιαρχιών», γράφει η αλβανική shqiptarja.com.


Ο Ζάεφ έστειλε μήνυμα προς τον επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης, τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβιασθεί η μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι παράδειγμα σε αυτό αποτελεί η στάση του όταν ήταν στην αντιπολίτευση στα Σκόπια «Ποτέ δεν πήγα κατά της ενσωμάτωσης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.


«Ήμουν στην αντιπολίτευση πριν από 21 μήνες, αλά δεν επέτρεψα να δοθεί η εντύπωση στους Ευρωπαίους ότι είμαστε ενάντια στην έναρξη των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την ΕΕ», τόνισε.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε ότι το καλοκαίρι θα επιδιώξει συνάντηση των δύο κυβερνήσεων στα Σκόπια,  να συνεχίσουν τοις κοινές εργασίες,  τονίζοντας πως προσδοκά τον Ιούνιο του 2019 να ανοίξουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ταξιαρχιών ευχαρίστησε δημόσια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ για την εφαρμογή του νόμου των γλωσσών σε αυτή τη χώρα. Ο Ράμα δήλωσε ότι η επίσημη εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την προσέγγιση των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr