«Η Αθήνα αγωνίζεται κατά της δήμευσης της πρώτης κατοικίας, πολλοί Βούλγαροι μεταξύ των ιδιοκτητών»




Μάρτιος 28, 2019. 18:23


Από την βουλγαρική trud.bg


Η Ελλάδα κατέθεσε στο Κοινοβούλιο μια τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, παρά τις διαφορές με τους πιστωτές για το νέο πλαίσιο του νόμου. 


Ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη- που ονομάστηκε από την πρώην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, προστατεύει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το να χάσουν την πρώτη κατοικία  τους σε περίπτωση αδυναμίας.



Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας έως 250 χιλιάδες ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πολλοί Βούλγαροι ιδιοκτήτες ακινήτων, επίσης σε 75 χιλιάδες ευρώ για δάνεια προς τους επιχειρηματίες με εισοδηματικά κριτήρια έως 36 χιλιάδες ευρώ.


Η εφαρμογή ξεκινά από τις 30 Απριλίου και η ηλεκτρονική πλατφόρμα  θα είναι σε ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2019,  προκειμένου να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο καθεστώς προστασίας.


Σχόλιο Βούλγαροι αναγνώστη:


«Στη Βουλγαρία η πρώτη κατοικία ήταν πάντοτε προστατευμένη. Αυτό συμβαίνει από το 1951 έως και σήμερα. Οι Έλληνες ανακάλυψαν τι έχει  καθιερωθεί στη Βουλγαρία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα!
Γενικά η Ελλάδα είναι μια καθυστερημένη χώρα- τουλάχιστον ένα αιώνα πίσω από τη Βουλγαρία. Το βιοτικό τους επίπεδο είναι υψηλότερο με ένα κόστος δανείων της τάξης των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν θα επιστραφούν ποτέ. Με πίστωση όλοι γνωρίζουν πώς να ζουν καλά».


trud.bg


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr