Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Σκόπια στην ΕΕ: Η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη, αλλά Γαλλία και Ολλανδία αντιδρούνΜάρτιος 18, 2019. 21:00

Πράσινο φως από την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας. Η Γαλλία και η Ολλανδία με διαφορετικά μηνύματα εξακολουθούν να αντιστέκονται στη διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.


Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με την εφαρμογή  της συμφωνίας των Πρεσπών και η χώρα έχει δείξει πολιτικό θάρρος στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή προοπτική.


«Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν μία χώρα προσπαθεί να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο για να ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία της», είπε.


Για τον υπουργό Νίκολα Ντιμίτροφ, τα συμφέροντα της χώρας παραμένουν τα ίδια.
Στο πρωινό εργασίας στις Βρυξέλλες, είπε ότι απαιτείται η μετασχηματιστική δύναμη της ΕΕ για τη δημιουργία ευρωπαϊκών, σταθερών και ευημερούντων Βαλκανίων.


Στην ομιλία του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι η χώρα έχει έναν σταθερό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων του Σχεδίου 18, και σοβαρή πρόοδο σε όλους τους καθορισμένους τομείς: Κράτος Δικαίου, Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.


«Πέρα από την πρωτοφανή επιτυχία στην αντιμετώπιση των εκκρεμών πολιτικών θεμάτων – Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, σε κανένα σημείο δεν σημειώθηκε μείωση της προσήλωσης στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα», δήλωσε ο Οσμάνι.


Την αισιοδοξία των πολιτικών όμως δεν συμμερίζονται οι συνάδελφοί τους από τη Γαλλία και την Ολλανδία- που αντιτίθενται στη διεύρυνση και είναι πιθανόν να προβάλλουν βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.Алфа тв               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr