Αλβανία: Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο


https://www.facebook.com/ShqiptarjaCom/videos/413982032692160/

 
Μάρτιος 14, 2019. 18:50

Το τουρκικό υποβρύχιο TCG GÜR S-357 ‘έδεσε’ στο λιμάνι του Δυρραχίου της Αλβανίας, όπου προβλέπεται να παραμείνει μερικές ημέρες.


Το υποδέχθηκαν εκπρόσωποι τουρκικών θεσμών στην Αλβανία καθώς και εκπρόσωποι αλβανικών ιδρυμάτων, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.


Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες ο  στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Αλβανία,  συνταγματάρχης Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Αλβανίας, Αλβανοί και Τούρκοι στρατιωτικοί από την τουρκική βάση και άλλοι.


Το TCG GÜR S-357 θα παραμείνει στο λιμάνι του Δυρραχίου  μέχρι τις 18 Μαρτίου, ενώ θα το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι  των τουρκικών θεσμικών οργάνων στην Αλβανία και αξιωματούχοι της χώρας.


Το τουρκικό υποβρύχιο επισκέφθηκε το Δυρράχιο στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καθώς η επίσκεψη  στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.


Το υποβρύχιο έχει μήκος 62 μέτρων, πλάτος 6,2 μέτρων και ζυγίζει 1400 τόνους, ενώ το προσωπικό του αποτελείται από 45 άτομα.


Τα τελευταία χρόνια, την Αλβανία έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τουρκικά υποβρύχια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκία και Αλβανίας, ενώ το Νοέμβριο του περασμένου έτους το λιμάνι του Δυρραχίου επισκέφθηκε η  τουρκική φρεγάτα TCG Orucreis (F-245), όπως σημειώνει η αλβανική Gazeta Tema.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr