Στη φυλακή Αλβανοί Σκοπίων που πολεμούσαν με το Ισλαμικό κράτος



Μάρτιος 21, 2019. 19:40

Σκόπια.

Το δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σε έξι χρόνια στη φυλακή  πολίτες της χώρας, αλβανικής καταγωγής,  που συμμετείχαν σε παραστρατιωτικές  ομάδες του ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια στη φυλακή για «τρομοκρατική οργάνωση’ όπως αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα.

Πρόκειται για τον Ελμεντίν Οσμάνι, Αχμέντ Γενγκίς, Ορχάν Ζουπάνι, Μπουνιεμίν Φέτο, Σαφέτ Ραμαντάνι, Ιμπραήμ Σαμπάνι και Αλμίρ Μιρτόφσκι, που κατά την προηγούμενη ακρόαση ομολόγησαν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν «Συμμετοχή σε ξένους στρατιωτικούς, παραστρατιωτικούς ή παραπολιτικούς σχηματισμούς και τρομοκρατικές οργανώσεις».


«Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται. Για τον καθορισμό του ύψους της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη τις ελαφρυντικές και επιβαρυντικές περιστάσεις, με τις οποίες το δικαστήριο αξιολόγησε τις ποινές των δραστών εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος για τα εγκλήματα αυτά», δήλωσε ο δικαστής που ηγείται της δίκης Γκέα Μεγκόβιτς.


a1on.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr