Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Επτά Αλβανοί των Σκοπίων παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον ISISΜάρτιος 19, 2019. 20:45

Επτά πολίτες του Σκοπιανού κράτους  που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ξένες στρατιωτικές- παραστρατιωτικές ή παραπολιτικούς σχηματισμούς, ενώ ένας  που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση, παραδέχθηκαν σήμερα σε ακροαματική διαδικασία στο Βασικό Δικαστήριο των Σκοπίων 1, την ενοχή τους, σύμφωνα με το δικαστήριο.


Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, έπειτα από συνεργασία με τους εταίρους της παγκόσμιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στις αρχές επιβολής του νόμου των Σκοπίων.


Μετά από έρευνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αρμόδιος εισαγγελέας από το γραφείο της  Εισαγγελίας  για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά,  παρέπεμψε τα επτά άτομα στο βασικό Δικαστήριο των Σκοπίων 1.

Εκτός από τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ομάδες στο εξωτερικό οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συγκέντρωση χρημάτων για τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτούς τους σχηματισμούς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες μορφές επικοινωνίας, αλλά και για προπαγάνδα σε νέα άτομα να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών.


alfa.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr