Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Σκόπια: Το πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ παραμένει ως ‘MIA’, αλλά το ‘Μ’ ...αλλάζειΜάρτιος 20, 2019. 21:06

Τα τρία γράμματα του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων ‘ΜΙΑ’, που είναι αρχικά από τις σλαβικές  λέξεις «Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων» θα παραμείνουν ως έχουν, αλλά με την αντικατάσταση της λέξης «Μακεδονικό» με τη λέξη «Μέσα Ενημέρωσης» και θα μπορούσε κανείς να το πει ‘Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσων Ενημέρωσης’ ή στα κυριλλικά «Медиумска информативна агенција».


Έτσι, 

«Κατά τη χθεσινή συνεδρία της κυβέρνησης άλλαξαν πολλά ονόματα με νέα, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Εργασίας για την εκτέλεση των υποχρεώσεων της τελικής συμφωνίας με την Ελλάδα, μεταξύ αυτών είναι και το όνομα του κρατικού  «Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων»- MIA.


Από τώρα και στο εξής θα αναφέρεται ως κρατικό  ‘Πρακτορείο Ειδήσεων για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- Σκόπια». Δηλαδή το «Μακεδονικό» αντικαταστάθηκε με τη λέξη ‘Μίντια’ και προστίθεται η διευκρίνιση ‘Σκόπια’».


Επίσης, ο Ηλεκτρισμός Μακεδονίας, άλλαξε σε Ηλεκτρισμός Βόρειας Μακεδονίας, τα  κρατικά «Μακεδονικά Ταχυδρομεία» σε «Ταχυδρομεία Βόρειας Μακεδονίας».


Προς την κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκε σχέδιο απόφασης για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας μετοχικού κεφαλαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που μετονομάστηκε σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.


ako.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr