Η Τουρκία χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ για το PKK



Μάρτιος 2, 2019. 20:41

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, δημοσίευσε γραπτή δήλωση σχετικά με την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει το τουρκικό TRT.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ αποφάσισε η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK ότι θα παραμείνει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων Εξωτερικού (FTO), στον οποίο ενσωματώθηκε (καταχωρήθηκε) το έτος 1997.


Εκτιμούμε την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του  αγώνα εναντίον του PKK, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Αναμένουμε από τις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχός μας, να δείξουν την ίδια ευαισθησία στο PYD/YPG, που είναι ομάδες του PKK στη Συρία», έγραψε ο Ακσόι.


Στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι «οι ΗΠΑ αποδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση για τον εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των οικονομικών για τις επιχειρήσεις του PKK στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. 

Η σημερινή απόφαση είναι ενδεικτική της στάσης του αμερικανικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας καθώς το PKK παραμένει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. 


Επίσης το PKK από το 2001 και μετά, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ειδικών παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων, που είναι μια επέκταση του καταλόγου των ξένων τρομοκρατικών ομάδων».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr